Hur går det till?


Börja vid målet

Prata ihop er om vad förtjänsterna ska leda till. Fantisera om hur kul det ska bli när drömmen uppfylls. Vilken resa planerar ni med klassen, vilken cup vill ni vara med i med laget, vad vill ni göra för pengarna ni har tjänat in? Räkna sen förnuftigt på vad det kommer att kosta. Med motivation och verktyg är det lätt att komma vidare. Om alla hjälps åt kommer det att gå riktigt bra. Här kan du läsa om tips för att lyckas!

Så här mycket tjänar vi

Varje paket kostar 200 kronor och ni tjänar 55 kronor per paket.

Hur många vill hjälpa till?
Antal paket per person

Välj en kontaktperson

Ni börjar med att utse en kontaktperson, som som är minst 18 år. Kontaktpersonen registrerar sig på ravelli.se med alla uppgifter, följ anvisningarna. Kontaktpersonen sköter sedan kontakten med Ravelli ser till att alla säljarna får sin inloggning/registrerar sig. Och slutligen lägger den gemensamma ordern till Ravelli.

Registrera laget, klassen,
föreningen

Kontaktpersonen registrerar klassen, laget eller föreningen på ravelli.se. Kontaktpersonen uppger sitt personnummer, e-post och telefon nummer. Och om hela föreningen registrerar sig behövs föreningens organisationsnummer. Tala också om hur många som skall sälja och hur många kataloger ni behöver.

1
2

Efter registrering

Ravelli skickar ett e-mail med bekräftelse till kontaktpersonen att registreringen är mottagen. Efter att Ravelli har godkänt registreringen skickas det ytterligare ett e-mail, med inloggningsuppgifter (lösenord/användarnamn) till kontaktpersonens administrationssida. Registreringslänken till säljarna kommer också att finnas i e-mailet.

Inloggning webb

Kontaktpersonen skickar ut registreringslänken till alla som skall sälja i laget/klassen. Säljaren går in via länken och registrerar sig, därefter får säljaren ett e-mail med alla sina uppgifter (lösenord/användarnamn).

Därefter kan säljaren lägga in sina beställningar på 3 olika sätt: 1.)skriv in allt manuellt på ditt beställningsformulär 2.) Ladda hem av Ravelli beställnings APP som laddas ner från App.Store eller Google Play. Beställnings APPEN är synkad mot web portalen på datorn. 3.) Alla säljare har även en egen unik webb. shop, som de hittar i sin webb portal ,när de har loggat in eller i sin egna försäljnings APP.

3
4

Försäljningsmaterial anländer

Kataloger,  eventuella visningsprover anländer till kontaktpersonen, som i sin tur fördelar försäljningsmaterialet till sina säljare. OBS! Når ni inte 150 paket, debiterar vi 100 kr för frakt/försäljningsmaterial. Denna kostnad påförs fakturan vid lagd order.

Försäljning startar

Besök bokas, telefon och sociala medier används. Släkt, vänner, bekanta och arbetskamrater besöks. Informera om att alla paket kostar 200 kr och att 55 kr går till er som säljer. Kataloger placeras på lämpliga ställen såsom arbetsplatser, skolor, fritidsanläggningar. Och tänk på att dela din unika webb shop med alla som du känner. Där kan alla i hela Sverige lägga order och även få leverans direkt hem till närmsta servicepoint. Hjälp kunden att välja rätt storlek med hjälp av storleksguiden som finns i katalogen eller på hemsidan.

5
6

Försäljning pågår / order skrivs

Försäljningen pågår ca 3-5 veckor. Alla säljarna lägger in order i sin web portal, beställnings APP och sin webb shop kontinuerligt. Då ser administratören hur mycket ni har sålt och kan på så sätt se till att alla i laget eller klassen är med och säljer.

Order läggs på webb portalen och appen

Några dagar innan säljomgången är över, påminner kontaktpersonen säljarna via e-mail, telefon eller personligt möte att de skyndsamt överför sina order från det manuella beställningsformuläret eller registrera sina order till sin egna webbportal eller direkt på APPEN. Kontaktpersonen får även ett påminnelse e-mail från Ravelli att det 1 vecka kvar av säljomgången.

Kontaktpersonen avslutar säljomgången, när alla säljarna har sålt färdigt, genom att trycka på den gröna rektangulära knappen i webbportalen; ”Avsluta säljomgång”.

7
8

Leverans av produkter från Ravelli lager

Ravelli levererar de beställda varorna fördelade/sorterade per säljare vid order över 150 paket. Vid försäljning av 250 paket är frakten alltid gratis. Leverans sker ca. 10 dagar från order läggning. Fraktkostnaderna nedan gäller per frakttillfälle och är priser exkl. moms. Fraktkostnaden beror på vart i landet leveransen sker.

ANTAL PAKET KOSTNAD
1-50 paket 100 – 250 kr
51-100 paket 350 – 500 kr
101-200 paket 500 – 750 kr
201 – 249 paket 750 – 1000 kr

 

Beställda produkter och faktura anländer

Beställda produkter samt faktura anländer till kontaktpersonen eller till den leveransadress som bestäms. Paketen är alltid levererade/sorterade per/säljare vid order på minst 150 paket. (Under 150 paket måste ni fördela de beställda paketen själva)

9
10

Leverans till slutkund

Alla säljare delar ut paketen till sina kunder och tar betalt, 200 kr/paket.

Betalning av fakturan

Varje paket kostar 200 kr/paket. Ravelli skickar faktura på 145 kr och ni behåller alltid mellanskillnaden 55 kr/paket. Betalningstid på fakturan är 20 dagar. Tänk på att kontaktpersonen kan skriva ut ett Excel ark på sin säljarsida, där alla säljare, antal paket och hur mycket varje säljare skall betala till kontaktpersonen finns.

11
12

NI ÄR I MÅL!

Nu har ni nått i era mål – resan/cupen/träningslägret är betalt och ni är på väg! Det uppsatta målet är nått och ni är på väg tillsammans mot den minnesvärda upplevelsen som ni har längtat efter.

Vi vill börja sälja produkterna
med en gång – och nå vårt mål
Behöver du hjälp eller har du några frågor? Kontakta oss gärna på: