Vart vill du åka på klassresan?

Liseberg håller ställningarna som det populäraste resmålen i Sverige, även när det gäller klassresor.

Det är många skolklasser runt om i landet som samlar in pengar på olika sätt, för att kunna åka på på klassresa tillsammans. Uppfinningsrikedomen när det gäller insamlingar brukar vara stor. Jag har själv fem barn och sett en del av det slaget genom åren; sälja hembakta bullar, ordna disco för de yngre eleverna på skolan, hålla julbazar, etc. Det är ofta metoder som kräver mycket insats i tid och energi. Där erbjuder Ravelli ett färdigt koncept. Man säljer produkter som behövs i hushållen; strumpor, kalsonger, träningskläder, sängkläder, köksredskap, men mera.

 

Produkterna säljs i paket, som kostar 200 kronor styck, varav klassen behåller 55 kronor. Ett färdigt system som är lätt att använda. Det finns många exempel på klasser och föreningar som som sålt för Ravelli med framgång. Ett av dem är elever på Nyqvarns skola, som sålde 950 paket och tjänade 52 250 kronor.

Elever på Nyqvarns skola tjänade 52 250 kronor på att sälja för Ravelli.
Elever på Nyqvarns skola tjänade 52 250 kronor på att sälja för Ravelli.

Liseberg leder ligan

För mina barn har det aldrig varit någon tvekan om vart man ska åka på en klassresa. Liseberg håller ställningen som populärste resmålet för dem, liksom för ganska många andra elever. När sajten klassresa.nu gjorde en undersökning om saken och ställde frågan ”Vart vill du åka på klassresa?”, svarade 40 procent Liseberg, tvåa kom Gotland med 23 procent och tre kom fjällen med 16 procent.
Även när det gäller resmål för alla slags resenärer och turister i Sverige är det Liseberg som kommer högst på listan. När Tillväxtverket 2009 undersökte vilka de populära resmålen är såg fem i topp – listan ut så här:

Liseberg – 3,1 miljoner besök
Malmö Folkets Park – 2,6 miljoner
Stockholms kulturhus – 2,3 mijoner
Sälens skidanläggningar – 2 mijoner
Fyrishovs bad i Uppsala – 1,7 miljoner

Det är många besök. Med åren har nöjesparkerna utsträckt sina säsonger. Nu satsar man extra på Halloween på Liseberg och andra i andra parker. Förra året hade Liseberg över 200 000 besök enbart under Halloween.

Text:
Thomas Lundh

Foto, översta bilden: Liseberg.Om

av thomas / Administrator on Sep 02, 2016

icon

Ladda ner vår katalog

Kolla in våra produkter

icon

Registrera dig

Registrera ditt lag/skolklass och börja sälja direkt!

icon

Intresseanmälan

Vi kontaktar dig och berättar mer