Ska köpa hästar för pengarna

Eriksmåla ridklubb ska sälja för Ravelli i höst. Målet är klart: att tjäna pengar för att kunna köpa fler hästar.

Att driva en ridklubb är ganska krävande ekonomiskt. Det är mycket utgifter. Eriksmåla ridklubb satsar i höst på samarbete med Ravelli, för att tjäna pengar till föreningen. Det är andra året i rad man säljer för Ravelli.
– Vi sålde förra året. Det gick bra, tycker jag. Vi sålde 600 paket, säger Dorthea Vojnic som är säljansvarig i klubben.

blue-button

Vad är målet i år?
– Vi ska försöka sälja 1 000 paket.
1 000 paket är en liten ”magisk gräns” i sammanhanget. Vid 1 000 sålda paket, kickar en bonus in. Då blir klubbens behållning 60 kronor per paket, istället för 55 kronor. Paketen kostar 200 kronor styck. De kan innehålla allt från sängkläder, träningskläder, underkläder till svensktillverkade köksredskap.
Eriksmåla ridklubb har ett par hundra ridande. Ryttarna kommer från Emmaboda, Hovmantorp, Kosta och byarna runt omkring. Det är en blandning av unga, äldre, nybörjare och erfarna. Att driva en ridklubb på landsbygden har sina förutsättningar.
– Vi kan inte nischa oss, som en ridklubb i en storstad kan göra, där det kan finnas klubbar speciellt för fältritt eller banhoppning. Vi är en klubb för alla.
Det innebär att det behöver finnas hästar som passar klubbens olika medlemmar. Det är också hästarna som är fokus för försäljningen.
– Vi vill förnya. En del av våra hästar börjar bli lite till åren. Då behöver man få in nya hästar.
– Det är en process. Det är inte bara att byta ut dem. De nya behöver lite tid att vänja sig vid att vara här.

En ny häst kostar en del pengar?
– Ja, vi köpte en nyligen. Det kostar omkring 40 000 kronor.
Nu hoppas Dorthea att försäljningen för Ravelli ska bli riktigt lyckad i år. Når man målet på 1 000 sålda paket, då blir klubbens behållning 60 000 kronor.
Erfarenheterna från förra året är positiva.
– Vi sålde för ett annat märke innan och man kan ju tänka sig att det ska bli lite synpunkter när man byter. Men de allra flesta var nöjda, så det är väldigt positivt, tycker jag, säger Dorthea Vojnic.

Text:
Thomas Lundh
SEO Kompetens
Bild:
Dorthea Vojnic
Eriksmåla RidklubbOm

av thomas / Administrator on Oct 20, 2016

icon

Ladda ner vår katalog

Kolla in våra produkter

icon

Registrera dig

Registrera ditt lag/skolklass och börja sälja direkt!

icon

Intresseanmälan

Vi kontaktar dig och berättar mer